Oamenii de știință turci afirmă că au descoperit că o proteină găsită în laptele caprelor poate combate COVID-19, relatează agenția Anadolu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trei profesori de la Universitatea Marmara din Istanbul au publicat un studiu în European Journal of Pharmacology, afirmând că au descoperit că o peptidă a unei proteine din beta-lactoglobulină poate funcționa ca o barieră împotriva SARS-CoV-2.

„Am observat prin intermediul unor programe mediate de calculator că peptidele interacționează cu toate punctele de legătură ale virusului. Această proteină blochează receptorii, prevenind intrarea virusului [în corpul uman]”, au anunțat cercetătorii într-un comunicat.

Ei afirmă că proteina protectivă poate fi folosită în medicamente precum spray-urile nazale sau un spray care poate fi folosit pe măști.

Tunali Akbay, unul dintre cercetători, a avertizat însă că descoperirea nu trebuie confundată cu consumul de lapte de capră.

„Nu putem beneficia de pe urma acestor peptide bioactive prin consumul de lapte de capră. Obținem aceste peptide prin utilizarea laptelui de capră”, a precizat acesta.