Rata de infectare în municipiul Constanța a ajuns miercuri la 10,80 la mia de locuitori, după două săptămâni de carantină. La instituirea acestei măsuri, incidența cazurilor era de 9,35. Spitalul de Boli Infecțioase din municipiu, unde sunt tratate cazurile cele mai grave, funcționează peste capacitate maximă de câteva săptămâni, scrie Info Sud-Est.

Testare coronavirusFoto: Robin Utrecht / Shutterstock Editorial / Profimedia

În ziua carantinării, 20 noiembrie, municipiul Constanța înregistra o rată de 9,35 cazuri la o mie de locuitori. Miercuri, în penultima zi de carantină, incidența ajunsese la 10,80 la mia de locuitori.

În județul Constanța, rata de infectare este de 7,35 cazuri la o mie de locuitori, cea mai mare rată din țară și singura care depășește pragul de 7.

Conform ultimei raportări a DSP Constanța, în spitalele din județ mai existau doar două paturi libere la ATI. Spitalul de Boli Infecțioase din municipiu, unde sunt tratate cazurile cele mai grave, funcționează peste capacitate maximă de câteva săptămâni.

Potrivit datelor transmise miercuri de Grupul de Comunicare Strategică, topul județelor cu cele mai multe noi îmbolnăviri este deschis în continuare de Constanța, cu 439 de cazuri noi, față de 312 cu o zi în urmă.

Alte 4.916 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, în urma a doar 15.701 de teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de peste 30%. Bilanțul a ajuns la 484.550, arată datele transmise miercuri de Grupul de Comunicare Strategică.