Papa Francisc a anulat tradiţionalul act de veneraţie care avea loc pe 8 decembrie din centrul istoric al Romei, din cauza pandemiei.

Papa FranciscFoto: Captura YouTube

„Pe 8 decembrie, Sfântul Părinte Francisc va săvârși un act de devoțiune în privat, încredințând Fecioarei Maria orașul Roma, locuitorii acestuia și pe numeroșii bolnavi din orice parte a lumii. Decizia de a nu merge în după-amiaza zilei de 8 decembrie în Piazza di Spagna pentru tradiționalul act de venerație la Neprihănita se datorează situației actuale de urgență sanitară, fiind luată cu scopul de a evita orice risc de infectare provocat de formarea unor grupuri de oameni”, a anunțat directorul Biroului de Presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, citat de ANSA, scrie Mediafax.

Suveranii Pontifi efectuează în fiecare an un scurt pelerinaj la imaginea Fecioarei Maria din Piazza di Spagna, în centrul istoric al Romei, pentru a-i încredința Maicii Domnului orașul, locuitorii și speranțele viitorului. Traseul pe care Papa îl parcurge între Cetatea Vaticanului și Piazza di Spagna este flancat de o mulțime de persoane.