Inspectorii veterinari spun că nu au găsit vreo dovadă de Covid-19 la nurcile de la o fermă din nordul Poloniei unde alți cercetători au raportat opt cazuri, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Institutul Național de Cercetare Veterinară a spus că a făcut teste la nurci în aceeași parte a fermei în care Universitatea din Gdansk a spus pe 24 noiembrie că a găsit opt cazuri, dar testele Institutului veterinar au ieșit negative.

”Un lucru este cert - rezultatele testului sunt divergente”, a spus Krzysztof Niemczuk, directorul general al Institutului, prin e-mail.

”Inspectia veterinară tratează această fermă ca pe una fără virus”, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Universității de Medicină din Gdansk a spus că instituția susține în continuare existența celor opt cazuri.

Pawel Rawicki, reprezentant al organizației pentru drepturile animalelor Otwarte Klatki (Cuști Deschise), a spus că este ”puțin probabil ca virusul să fi ocolit fermele Poloniei”.

Guvernul nu a spus cum va răspunde posibilității ca unele nurci să aibă Covid-19 în Polonia, un producător major de blană de vizon.

Polonia a început să facă teste Covid la fermele de nurci și să verifice angajații după ce o mutație a virusului a fost identificată la o fermă de vizoni din Danemarca, ceea ce a dus la o sacrificare în masă acolo.

Autoritățile veterinare și sanitare au spus că 18 cazuri au fost identificate printre angajații fermelor de nurci din Polonia de la începutul pandemiei, dar că este puțin probabil ca ei să fi fost infectați de animale.

Covid-19 a fost găsit la nurci din Danemarca, Grecia, Suedia și Lituania.

Citește și: