Direcţia de Sănătate Publică Ilfov precizează că incidenţa cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în judeţ este de 6,89 de cazuri la 1.000 de locuitori, și nu de 3,41 cum a fost anunțată duminică de Grupul de Comunicare Strategică.

Testare RT-PCR Foto: Hotnews

„Ca urmare a constatării scăderii incidenţei din judeţul Ilfov, în data de 29.11.2020 a fost efectuată o verificare a datelor introduse în baza DSP Ilfov şi utilizate la calculul incidenţei zilnice. În urma verificării efectuate s-a constatat existenţa unei erori în programul informatic utilizat la calculul incidenţei, eroare care a fost remediată în cursul zilei. După recalcularea datelor se constată că incidenţa la nivelul judeţului Ilfov este de 6,89 cazuri la 1.000 de locuitori”, se arată într-un comunicat de presă difuzat duminică seară de DSP Ilfov și citat de Agerpres.

În informarea de duminică a Grupului de Comunicare Strategică, judeţul Ilfov apărea cu o incidenţă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus de 3,41 cazuri la 1.000 de locuitori.