Marea Britanie este pe cale să aprobe, săptămâna viitoare, vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de BioNTech și Pfizer, iar livrările vor începe la câteva ore după autorizare, potrivit Financial Times și Reuters.

Vaccinul PfizerFoto: Siraj Ahmad / Alamy / Alamy / Profimedia

Regatul Unit va deveni astfel prima țară care va aproba acest vaccin, trecând în fața unei lungi serii de națiuni care așteaptă protecția în fața coronavirusului, notează și Bloomberg, citând o sursă care cunoaște situația.

Primele imunizări cu produsul BioNTech/Pfizer vor începe, astfel, pe 7 decembrie, au spus sursele FT.

Sâmbătă, premierul Boris Johnson la numit pe Nadhim Zahawi, secretar de stat pentru mediul de afaceri, drept responsabil pentru vaccinarea contra noului coroanvirus.

Marea Britanie a anunțat pe 20 noiembrie că a cerut în mod oficiale propriei agenții pentur medicamente (MHRA), să evalueze vaccinul Pfizer-BioNTech.

Regatul Unit a comandat 40 de milioane de doze din acest vaccin, care, potrivit ultimelor rezultate ale testelor clinice, are o eficacitate de 95% în prevenirea îmbolnăvirii de Covid-19.

Guvernul Boris Johnson a cerut vineri MHRA să evalueze și vaccinul AstraZeneca/Oxford pentru o posibilă campanie de inoculare și cu acesta. Britanicii și-au asigurat 100 de milioane de doze din acesta și și-au propus să înceapă administrarea înainte de Crăciun.