Regatul Unit va deveni astfel prima țară care va aproba acest vaccin, trecând în fața unei lungi serii de națiuni care așteaptă protecția în fața coronavirusului, notează și Bloomberg, citând o sursă care cunoaște situația.
Primele imunizări cu produsul BioNTech/Pfizer vor începe, astfel, pe 7 decembrie, au spus sursele FT.
Sâmbătă, premierul Boris Johnson la numit pe Nadhim Zahawi, secretar de stat pentru mediul de afaceri, drept responsabil pentru vaccinarea contra noului coroanvirus.
Marea Britanie a anunțat pe 20 noiembrie că a cerut în mod oficiale propriei agenții pentur medicamente (MHRA), să evalueze vaccinul Pfizer-BioNTech.
Regatul Unit a comandat 40 de milioane de doze din acest vaccin, care, potrivit ultimelor rezultate ale testelor clinice, are o eficacitate de 95% în prevenirea îmbolnăvirii de Covid-19.
Guvernul Boris Johnson a cerut vineri MHRA să evalueze și vaccinul AstraZeneca/Oxford pentru o posibilă campanie de inoculare și cu acesta. Britanicii și-au asigurat 100 de milioane de doze din acesta și și-au propus să înceapă administrarea înainte de Crăciun.
- Transportat cu avioanele companiei americane United Airlines, vaccinul Pfizer a început să fie livrat în diferite destinaţii din Europa, de unde va putea fi distribuit. Aprobările vaccinului în UE sunt aşteptate în a doua parte a lunii decembrie, de la Agenţia Europeană a Medicamentului.
Pentru cei care nu cunosc procesul, este vorba de o ocupare, în ordinea punctajului obținut la examen, a locurilor din fiecare specialitate, inclusiv a posturilor scoase la acest concurs (care s-au scos însă doar în număr mic, cele mai multe locuri neavând asigurat vreun post la terminarea studiilor).
Dacă examenul reprezintă o ierarhie a valorii individuale, atunci modul de ocupare a posturilor reflectă genul de medicină pe care o aleg cei mai buni, respectiv cel pe care îl aleg, mai mult sau mai puțin de nevoie, cei mai puțin performanți.
Practic ordinea de ocupare a locurilor reflectă deziderabilitatea unei cariere sau a alteia, din perspectiva tinerilor medici de la noi.
Constat de exemplu faptul că nu există o apetență prea mare pentru joburile de anesteziști, de medici de urgență sau de infecționiști.
Cumva societatea nu a convins pe tineri că merită o viață de gărzi peste gărzi, plătite la nivelul de acum 5 ani, că să fie economie, cu muncă cât dă ordin Arafat să fie, lună de lună, până crapi prematur, eventual luând foc la serviciu, huiduit de public. Care știe mai bine ce meriți în viață.
În fine am văzut că s-au scos, îmbietor, posturi de rezident prin nu știu ce spital din Beiuș, sau prin leprozerii din locuri aflate la nici 20 km de cea mai apropiată haltă de personal.
Ciudat, dar și astea tot neluat de nimeni.
Pfizer este o companie farmaceutica americană ,
Din anul 1849... cu sediul in NYC , este cotată ca fiind aproximativ ca valoare a 56 -a in lumea industrială din SUA .
Într-adevăr , are afiliați cu alte state, MB și Germania de exemplu, dar sa te Bati cu cărămida in piept ca este inventat sau creat de nemți , se minte mult prea mult ( personal nu am nimic cu o țara așa de avansată , normal.... treaba ca turcii au dezvoltat vaccinul este on gluma la care ar rade și Mircea Crișan ...
Sănătate și sa nu va vaccinați, dacă provine din o țara cu care aveți probleme ( nu conducerea politica a creat vaccinul !)