​Serviciul de informații din Coreea de Sud a dejucat mai multe încercări ale Coreei de Nord de a ataca informatic companii sud-coreene care dezvoltă vaccinuri anti-coronavirus, a spus un membru al comisiei parlamentare pentru servicii secrete de la Seul, potrivit agențiilor News1 și Reuters.

Kim Jong UnFoto: KCNA

Parlamentarul Ha Tae-Keung a declarat, după ce a fost informat de Serviciul Național de Informații, că nu au fost date amănunte despre companiile farma implicate, dar se știe că încercările de hacking nu au creat daune.

Phenianul a impus măsuri dure de izolare și restricții de călătorie, dar susține că în țară nu a fost niciun caz de Covid-19 până acum.

În urmă cu două săptămâni, Microsoft a spus că trei entităţi lucrând pentru guvernele Coreei de Nord şi Rusiei au lansat atacuri cibernetice împotriva mai multor organizaţii implicate în cercetarea tratamentelor şi a vaccinurilor împotriva noului coronavirus din mai multe ţări, inclusiv Franţa, Coreea de Sud şi SUA.

Kim Jong Un a devenit paranoic din cauza Covid-19

Ha Tae-Keung și colegul său Kim Byung-kee din comisia pentru informații au spus liderul de la Phenian, Kim Jong Un a luat decizii ”iraționale” din cauza ”paranoiei” provocată de Covid-19.

Aceștia au spus că printre aceste decizii se numără interzicerea pescuitului și producerii de sare din cauza fricii că apa de mare ar putea fi contaminată cu coronavirus și blocarea a 110.000 tone de orez din China în portul Dalian.

”El (Kim Jong Un) prezintă excese emoționale, furie și semne de stress și dă tot mai multe ordine iraționale”, a spus jurnaliștilor Ha Tae-Keung.