Managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Bogdan Nica, a făcut, miercuri, un apel către voluntari să ajute la comunicarea cu familiile pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. El a spus că personalul spitalului se confruntă cu o mare problemă din acest punct de vedere, în condiţiile în care numărul bolnavilor este foarte mare, iar cadrele medicale sunt suprasolicitate.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Fac un apel la asociaţiile care doresc să mă contacteze cu voluntari, care să aibă curajul să se îmbrace cu acele costume- le punem noi la dispoziţie- să intre în secţie, să (...) ia date despre pacienţi şi să comunice cu familiile", a spus Nica, într-o conferinţă de presă, potrivit Aerpres.

El a arătat că personalul se confruntă cu o mare problemă din acest punct de vedere, în condiţiile în care afluxul de pacienţi este foarte mare, iar personalul este suprasolicitat.

Totodată, Nica a precizat că, tot în regim de voluntariat, vor veni la SJU Ploieşti 25 de studenţi care vor acorda sprijin la ATI, Unitatea de primiri Urgenţe şi Secţia COVID.

"Ne vin nişte studenţi, dr Arafat a semnat un ordin, şi 25 de studenţi de ani mari, voluntari, vor sprijini şi la foile de observaţie şi la monitorizarea pacienţilor atât în ATI, cât şi în UPU şi pe Secţia COVID. Aş prefera ca voluntarii care să discute cu familiile să nu fie cadre medicale", a adăugat managerul SJU Ploieşti.