Germania a raportat un nou record de decese cauzate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, chiar înainte ca liderii celor 16 state federale să aibă o întrevedere cu cancelarul Angela Merkel pentru a discuta despre o posibilă relaxare a restricțiilor de Crăciun și Anul Nou, transmite Reuters.

Testare RT-PCR Foto: Hotnews

Institutul Robert Koch (RKI) a anunțat 410 noi decese provocate de coronavirus în ultima zi, numărul total al persoanelor care și-au pierdut viața în Germania de la izbucnirea pandemiei ajungând la 14.771

În urmă cu o săptămână numărul deceselor înregistrate în 24 de ore se situa la 305 iar în 2 noiembrie, ziua în care autoritățile germane au introdus carantina parțială, la 49.

RKI a raportat de asemenea 18.633 de noi infecții, bilanțul total al acestora urcând la 961.320 în țara condusă de cancelarul Angela Merkel.

Este așteptat ca landurile germane să extindă carantina parțială până la 20 decembrie după ce noile restricții au oprit creșterea numărului de noi contagieri însă nu l-a redus semnificativ.

Asta înseamnă că barurile, restaurantele și locațiile de divertisment vor rămâne închise în timp ce școlile și magazinele vor fi deschise.

Liderii regionali intenționează de asemenea să reducă numărul adunărilor private la 5 persoane de la 1 decembrie, însă ca acesta să fie majorat la 10 în perioada Crăciunului și a Anului Nou pentru ca familiile și prietenii să poată sărbători împreună, potrivit unui draft oficial de marți.

„Crăciunul este o celebrare de familie, Anul Nou este mai mult o petrecere cu prietenii”, a declarat miercuri premierul Bavariei, Markus Soeder, afirmând că nu este sigur dacă regula de 10 ar trebui să se aplice și pentru trecerea dintre ani.

„Va trebui să discutăm despre asta din nou astăzi”, a adăugat acesta.

Potrivit premierului bavarez, există planuri pentru a permite landurilor cu o rată a infecțiilor semnificativ mai scăzută relaxarea restricțiilor însă nu sunt vizate deocamdată noi măsuri restrictive dacă numărul infecțiilor începe din nou să crească.

Citește și: