În unitatea mobilă aflată în proximitatea Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Suceava nu mai pot fi internați pacienţi deoarece s-a defectat sistemul de încălzire, a anunțat marți conducerea spitalului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat transmis de conducerea spitalului și citat de Agerpres, sâmbătă, la instalaţia de încălzire a unităţii mobile a apărut o defecţiune tehnică, ceea ce a dus la scăderea temperaturii ambientale, fără a fi posibilă menţinerea unei temperaturi adecvate, constante, deşi în acest sens s-au căutat soluţii.

În aceste condiţii, conducerea unităţii sanitare a decis transferarea pacienților la Secția de Boli Infecţioase, iar luni reprezentantul firmei producătoare a fost prezent la faţa locului şi "a dat asigurări că problemele tehnice identificate sunt de fabricaţie şi urmează să fie remediate în cel mai scurt timp de firma producătoare".

Până la remedierea situaţiei, conducerea unităţii sanitare a decis să nu mai interneze pacienţi în unitatea mobilă.

Unitatea mobilă a fost donată SJU Suceava de Crucea Roşie Suceava şi a fost achiziţionată printr-o campanie lansată de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi.