Covid-19: Unul din patru italieni crede în teoriile conspiraționiste
Un italian din cinci, 20%, crede că virusul a fost creat în laborator și eliberat intenționat pentru a modifica echilibrele mondiale, în timp ce 5% cred că nu există și este folosit ca instrument pentru a controla oamenii și economia, potrivit acestui sondaj realizat de societatea SWG pe un eșantion de 800 de persoane pentru televiziunea La7. Marja de eroare este de 3,4%.
În rândul adepților teoriilor conspiraționiste, 33% cred că virusul a fost creat de China pentru a slăbi celelalte țări, 21% că multinaționalele web-ului se află la origine, cu scopul de a se îmbogăți, în timp ce 20% consideră că a fost creat de elitele mondiale pentru a instaura o dictatură sanitară. 16% atribuie apariția virusului temutei mafii, pentru a se îmbogăți și a-și spori puterea.
În ceea ce privește vaccinul, 44% spun că se vor vaccina fără îndoială, 26% doar dacă este obligatoriu. În schimb, 11% nu ar face-o nici dacă ar fi obligatoriu, în timp ce 19% nu știu încă sau nu s-au decis.
Persoanele intervievate se arată foarte critice față de tineri, apreciind că aceștia sunt principalul vector de transmisie a Covid-19.
Astfel, 71% se declară de acord cu fraza următoare: "Tinerii de azi au crescut în bunăstare, totul li datorează și nu sunt dispuși niciunui sacrificiu pentru binele comun".
Italia, prima țară afectată de noul coronavirus, în februarie, a depășit luni pragul de 50.000 de morți, la peste 1,4 milioane de cazuri pozitive.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat