Alte trei localități din județul Sibiu - Mediaș, Avrig și Orlat - unde rata de infectare este între 9 și 15 la mia de locuitori intră în carantină pentru 14 zile, începând de luni de la ora 5.00.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a aprobat, sâmbătă, trei decizii care vizează carantina zonală a municipiului Mediaș, orașului Avrig și localității Orlat, începând de luni, ora 5.00, pentru o perioadă de 14 zile, scrie Mediafax.

Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

De asemenea, o măsura suplimentară, similară cu cea adoptată în cazul celorlalte localități carantinate din județul Sibiu, respectiv Sibiu, Șelimbăr Cisnădie și Tălmaciu, este că în zilele de sâmbătă și duminică centrele comerciale sunt închise, cu excepția celor care comercializează bunuri alimentare, farmacii, curățătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie.

Rata de infectare la mia de locuitori este 9,23 la mie în Mediaș, în Avrig de 9,18, iar la Orlat - 15,16.