Poliția germană a anunțat că a deschis o investigație împotriva unui doctor din orașul Essen suspectat de uciderea cu injecție letală a doi pacienți care au dezvoltat o formă severă a COVID-19, transmite Reuters.

Sectie de Terapie Intensiva COVID-19Foto: Report.md

Doctorul în vârstă de 44 de ani, care lucra la Spitalul Universitar din Essen este suspectat că a ucis doi bărbați în vârstă de 47 și 50 de ani care se aflau în secția de terapie intensivă cu forme foarte grave ale bolii cauzate de coronavirus, potrivit poliției germane.

Aceasta afirmă că medicul a recunoscut una din crime, afirmând că a vrut să cruțe pacientul și rudele sale de mai multă suferință.

Cotidianul Bild a relatat că doctorul a informat familiile pacienților înainte de a-i ucide cu injecția letală.

Pacienții bolnavi pot solicita asistență în terminarea vieții sub o hotărâre judecătorească de anul trecut dar este neclar deocamdată dacă asta s-a întâmplat și în cazul de față.

Toate formele de suicid asistat sunt un subiect sensibil în Germania datorită Holocaustului și programelor de eutanasiere ale regimului nazist, implementate cu asistența medicilor.

Spitalul din Essen a anunțat că doctorul a fost suspendat și că ajută poliția în ancheta sa.

Regiunea industrială Essen din vestul Germaniei se confruntă cu unul din cele mai severe focare ale pandemiei de COVID-19 din această țară, raportând săptămâna trecută o rată a contagierilor de 166 de cazuri la suta de mii de locuitori, cu mult peste ținta de 50 a guvernului.