Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că intră în izolare acasă, după ce soția sa a început să prezinte simptome specifice Covid. ”Așteptăm rezultatul, dar e o șansă ridicată să fie pozitiv. Așa că intru în tele-muncă”, a scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

Radu Mihaiu la interviurile HotNews.roFoto: Adi Iacob / HotNews

”De azi sunt posibil contact direct. Drept urmare intru în izolare acasă, dar continui să muncesc. Principalul atu al umanității a fost mereu puterea de adaptare. Indiferent de condiții am găsit mereu o cale să mergem mai departe. Același lucru l-am avut în minte când am pregătit din timp și acest scenariu. Știam că oricât m-aș proteja există riscul ca cineva apropiat mie să contacteze această boală. Și s-a întâmplat. Soția mea prezintă simptome specifice Covid și azi ni s-au recoltat probe pentru test. Așteptăm rezultatul, dar e o șansă ridicată să fie pozitiv”, a scris Mihaiu.

Edilul a subliniat că intră în tele-muncă și că atribuțiile sale vor fi preluate de viceprimarul desemnat.

”Voi sta în contact telefonic cu toți cei din Primărie care au nevoie de asistența mea. Ședințele zilnice le vom muta în sfera digitală. Atribuțiile oficiale vor fi preluate de viceprimarul desemnat pentru astfel de situații și ne vom consulta zilnic pe subiectele care vor apărea pe biroul Primarului”.

Mihaiu a mai scris și că ”ce era urgent” a finalizat și a trimis către Consiliul Local care se va reuni joia viitoare, astfel că a ”pregătit proiectele de hotărâre atât pentru rectificarea bugetară, cât și pentru burse”.

La ce proiecte de hotărâre se referă primarul, potrivit postării sale de pe Facebook:

  • Bugetul a fost echilibrat. Am relocat toate sumele de la bunuri și servicii și de la investiții pentru cheltuielile care nu se mai finalizează în acest an. De la DGAPI am luat sumele care nu s-au mai cheltuit fiindcă școlile au fost închise. De la DGASPC am luat sumele de la proiectele de investiții care au fost înghețate din cauza Covid. De la Reabilitări am luat sumele de la proiectele care nu au început fiindcă programul s-a mișcat greu și șantierele au fost deschise foarte târziu. Am oprit toate plățile pentru cheltuieli făcute de ADP în afara planului bugetar pe modelul "așa mi s-a zis". Toate aceste cheltuieli se mută pentru anul bugetar următor și acum prioritizăm ce arde acum.
  • Despre burse. După cum anunțasem deja am găsit sumele necesare. Vechea administrație bugetase pentru burse de la 37,7 de milioane de lei. În propunerea de rectificare bugetară sunt 43,7 de milioane de lei (creștere de 6 milioane). Peste 19.000 de copii din sectorul 2 vor primi burse. Am echilibrat grila astfel încât să premiem performanța și nevoia reală. Am crescut sumele alocate pentru copiii excepționali (premianți la olimpiade naționale). Am eliminat penalizarea pentru copiii săraci care învățau bine. În sistemul anterior, aceștia erau pedepsiți la cumularea burselor de studiu cu alte burse. Am modificat acest lucru, astfel încât copiii săraci care învață bine să nu mai fie penalizați”
  • Am mărit și bursele de ajutor social pentru copiii cu venituri foarte mici, elevi din mediul rural și elevi orfani sau bolnavi cu câte 50 de lei fiecare.
  • Ca să putem face aceste ajustări, am scăzut puțin cuantumurile pentru cei cu burse de merit între 8:50 și 9 (de la 100 de lei la 75 de lei) și între 9 și 9:50 (de la 200 de lei la 150 de lei). Bursele pentru media 10 (600 de lei) și cele pentru copiii cu medii între 9:50 și 9:99 (300 de lei) au rămas la același nivel.
  • Repet, aceasta este doar o echilibrare a grilelor - dacă am fi rămas pe grila de anul trecut am fi cheltuit același buget (buget neprevăzut însă de vechea administrație și crescut acum cu 6 milioane de lei).