Președintele Klaus Iohannis a afirmat vineri că evoluția datelor în ceea ce privește pandemia de coronavirus oferă motive pentru un „optimism moderat”.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

„Datele de astăzi ne arată că avem motive pentru un optimism moderat - moderat. Vedem că nu a crescut numărul de cazuri față de zilele anterioare și cred că se confirmă ceea ce spun de câteva zile încoace, că, în ceea ce privește numărul de cazuri noi, ne situăm pe un platou. Tot astăzi am putut să observăm că numărul persoanelor vindecate este aproximativ egal cu numărul persoanelor care, din păcate, au fost detectate cu această boală”, a spus Iohannis, într-o declarație de presă.

În aceste condiții, a apreciat șeful statului, „putem să spunem însă deja că măsurile care au fost luate de autorități au fost măsurile corecte, au fost măsurile adecvate”.

Acesta a făcut din nou apel la respectarea cu „sfințenie” a măsurilor sanitare decise de autorități.

„Dacă o facem, atunci peste o săptămână, două, vom putea să avem rezultate care arată o îmbunătățire netă a situației”, a continuat el.

În ceea ce privește vaccinarea, „campania de vaccinare este o chestiune de securitate națională” și din acest acest motiv președintele a convocat luni o ședință la care vor participa ministrul Apărării, ministrul de Interne și ministrul Sănătății pentru a „clarifica toate aspectele” care țin de această chestiune.