Mănăstirea Lainici a intrat în carantină, după ce 7 persoane din rândul personalului lăcaşului de cult au fost confirmate cu COVID-19, unul dintre călugări murind.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit reprezentanților Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, în urma anchetei epidemiologice s-a stabilit ca Mănăstirea Lainici să intre în carantină timp de 14 zile, după ce 7 persoane din rândul personalului mănăstirii au fost confirmate cu virusul SARS-CoV-2, una dintre acestea decedând.

Joi, autorităţile au declarat focar de COVID-19 la Mănăstirea Lainici, iar ancheta epidemiologică este în desfăşurare, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, Daiana Militaru.

La începutul acestei săptămâni, stareţul mănăstirii, Ioachim Pârvulescu, a fost transferat la un spital din Bucureşti după ce a stat câteva zile internat la o unitate medicală din judeţ, având simptome specifice noului coronavirus. Conform unor surse medicale, starea sa este bună.

Aceleaşi surse au afirmat că un călugăr tot de la Mănăstirea Lainici a decedat din cauza virusului SARS-CoV-2 în Spitalul din Târgu-Cărbuneşti. Acesta ar fi suferit de obezitate şi ar fi avut şi alte afecţiuni.