​Carantina va fi prelungită cu alte 14 zile în orașele Zalău, Cehu Silvaniei și Jibou din județul Sălaj. Zalău a fost primul municipiu reședință de județ din România care a intrat în carantină, în 5 noiembrie, când rata de infectare era 8,47 la mia de locuitori, iar acum a ajuns la 8,72.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia prelungirii carantinei în cele trei orașe a fost anunțată joi de către Prefectura Sălaj.

  • "La propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sălaj, comandantul acțiunii, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a semnat ordinele de prelungire a carantinei zonale pentru localitățile Zalău, Cehu Silvaniei și Jibou. Astfel, carantina zonală va fi prelungită începând de astăzi, 19 noiembrie, pentru o perioadă de 14 zile", au anunțat autoritățile județene.

Potrivit datelor comunicate miercuri de către autorități, la Zalău rata de infectare ajunsese la 8,72, la Jibou - 9,74, iar la Cehu Silvaniei - 6,95.

Orașele Zalău, Cehu Silvaniei și Jibou din județul Sălaj au intrat în carantină în 5 noiembrie, Zalău fiind primul municipiu reședință de județ din România în care a fost luată o astfel de măsură.