Incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori a ajuns luni la 9,04. Prefectul județului Cluj, Mircea Adrudean, susține că sunt mai multe motive pentru care nu se ia în considerare instituirea carantinei în municipiu, unul dintre acestea fiind rata mică a mortalității.

HotNews.roFoto: Hotnews

În Cluj-Napoca, potrivit datelor anunțate luni de Prefectura Cluj, rata de incidență a cazurilor de Covid-19 a ajuns la 9,04 la mia de locuitori.

Cu toate acestea, autoritățile susțin că nu este luată deocamdată în calcul instituirea carantinei în oraș.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, susține că sunt mai multe motive care stau la baza acestei decizii: nu sunt întrunite condițiile la analiza de risc a DSP, numărul mare de teste care duce la un număr mare de cazuri, rata mortalității Covid cea mai mică din țară, capacitate de paturi Covid crescută și faptul că rata incidenței se calculează la populația stabilă a orașului, iar multe dintre cazurile pozitive sunt la cei care nu au nicio formă legală de ședere în Cluj-Napoca, scrie Mediafax.

Prefectul a anunțat că încă 27 de paturi ATI pentru pacienți Covid sunt în curs de operaționalizare, astfel că de la sfârșitul săptămânii, cel mai probabil, vor fi disponibile 96 de locuri.

Conform Prefecturii Cluj, în ultimele 24 de ore, în județ 105 persoane au fost confirmate Covid-19, în urma a 238 de teste.