Coronavirusul a apărut în Italia mai devreme decât se credea, arată un studiu
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că noul coronavirus şi Covid-19, boala respiratorie pe care o provoacă, nu erau cunoscute înainte ca focarul să fie raportat pentru prima dată în Wuhan, în centrul Chinei, în decembrie.
Primul pacient cu Covid-19 din Italia a fost depistat pe 21 februarie într-un orăşel de lângă Milano, în regiunea de nord a Lombardiei.
Dar descoperirile cercetătorilor italieni, publicate de revista ştiinţifică Tumori Journal a INT, arată că 11,6% din 959 de voluntari sănătoşi înscrişi într-un studiu de screening al cancerului pulmonar între septembrie 2019 şi martie 2020, au dezvoltat anticorpi la coronavirus cu mult înainte de luna februarie.
Un alt test specific pentru anticorpi la SARS-CoV-2 a fost efectuat de Universitatea din Siena (regiunea Toscana) pentru aceeaşi cercetare intitulată „Detectarea neaşteptată a anticorpilor SARS-CoV-2 în perioada pre-pandemică în Italia”.
Acesta a arătat că patru cazuri datând din prima săptămână a lunii octombrie au fost, de asemenea, pozitive la anticorpi care neutralizează virusul, ceea ce înseamnă că s-au infectat în septembrie, a declarat pentru Reuters Giovanni Apolone, co-autor al studiului.
Aceasta este principala constatare: persoane fără simptome nu numai că au fost pozitive după testele serologice, dar au avut şi anticorpi capabili să omoare virusul, a spus Apolone.
„Înseamnă că noul coronavirus poate circula în rândul populaţiei mult timp şi cu o rată scăzută de letalitate, nu pentru că dispare, ci doar pentru a exploda din nou”, a adăugat el.
Cercetători italieni au declarat pentru Reuters în martie că au raportat un număr mai mare decât de obicei de cazuri de pneumonie severă şi gripă în Lombardia în ultimul trimestru al anului 2019, un semn că noul coronavirus ar fi putut circula mai devreme decât se credea anterior.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
as fi curios daca li s-ar face un test post-mortem (acolo unde mai exista tesut, samples) daca ar iesi COVID sau nu?
De fapt personal nu dau 2 bani pe testele de anticorpi si nici pe studiile bazate pe ele .
Dar testele serologice facute in laborator unde iti vin analizele in catea zile, masoara cantitatea antiocorpilor IGG si IGM si acolo lucrurile stau diferit.
Peste cateva luni , am vorbit cu un var de-al meu , care spunea ca a avut aceleasi simptome neobisnuite , in aceeasi perioada ...
???
-perioada medie de incubatie (pt.97,5% din cazurile de covid) este de 5,1 zile.
-o persoana poate transmite virusul cu 1-2 zile inainte de a manifesta primele simptome. Deci hai sa luam 1 zi si observam ca o persoana poate transmite virusul la 4,1 zile de la infectare.
-o persoana infectata in conditii de 0 masuri de protectie si populatie care nu stie ca e virus in libertate (atunci nu se stia de virus) si sezon rece poate infecta 8-9 oameni in cel mai fericit caz (remember cazul cu ala de la MAI care infectase vreo 30 de persoane daca credeti ca 8-9 sunt multe persoane in conditii de 0 masuri de precautie)
Asadar o persoana infectata face 8 noi covidioti la fiecare 4,1 zile. Din sept pana in februarie(cand s-a dat sfoara in tara de covid, masuri etc etc) sunt 150 zile. Avem 150/4.1=36.58 cicluri. Acum faceti calcul de 8 la puterea 35(calculam de la ciclul 2 unde avem deja 8 infectati, desi aia zic ca doar din bolnavii de cancer aveau zeci de pozitivi, prin urmare in populatia generala ar fi trebuit sa fie zeci de mii sau mai rau deja in septembrie...). Acum nah...dupa ce o parte din populatie ia virusul rata de infectare nu o sa mai fie 8 dar orisicum, asta dupa ce se infecteaza deja 20-30-40% din populatie :P
O sa vedeti ca din calcule rezulta ca fara nici un fel de masuri in 5 luni (jumatea lui februarie) probabil ca Italia trebuia sa fie TOATA infectata daca la inceptul lui sept. aveau sute/mii de cazuri :)
2. Nu e vorba de aceeasi situatie. Virusul ala de anul trecut probabil se transmitea mai incet, mai slab, la doze mai mici si probabil producea asimptomatici. Acelasi virus sau unul inca incomplet adaptat, dar la doze mai mici.
1.2- https://media.nature.com/lw800/magazine-assets/d41586-020-02009-w/d41586-020-02009-w_18144134.jpg uita-te la martie unde deja erau state cu R peste 2 si nici nu incepuse bine pandemia...
2.1- Asta e cam wishful thinking, in China de la inceput s-a transmis exploziv... vb. de anul trecut, adica 2019...mai exact noiembrie.
2.2-Chiar si asimptomaticii transmit. Plus ca nu se poate subestima faptul ca in sept-feb anul trecut nu erau nici un fel de masuri in vigoare...
Puii mei...in momentul in care majoritatea poarta masca, in interior sunt o gramada de restrictii si alte alea si sunt o gramada de zone prin lume in care R e peste 1,5...nu vreau sa stiu ce R ar fi in conditii de "masuri 0 " vreme de 5 luni si in sezon rece...repet cazul MAI/gerota: 30 de bucati si pe ala l-au luat de pe strada la un moment dat...poate mai infecta cativa daca il lasau "liber in salbaticie" :p