Principala organizaţie profesională a restaurantelor, barurilor şi cafenelelor din Franţa a anunţat sâmbătă că va ataca în justiţie închiderea administrativă decretată pentru acest sector, de la începerea celei de-a doua perioade de izolare, care a intrat în vigoare la 30 octombrie, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

Restaurant FrantaFoto: Aurelien Morissard/Xinhua/ Profimedia

Organizaţia profesioniştilor din industria hotelieră (UMIH) a reamintit că guvernul a justificat această închidere din motive sanitare, pentru a frâna răspândirea coronavirusului.

Organizaţia a reamintit că guvernul nu a prezentat totuşi cifre care să demonstreze că există mai multe contagieri în restaurante.

UMIH a insistat că localurile au aplicat din iunie şi până la încheierea primei perioade de izolare măsuri de securitate sanitară.

Prin urmare, au decis să prezinte un recurs în justiţie până la 20 noiembrie.

Premierul francez Jean Castex a avertizat joi că inclusiv după ridicarea restricţiilor de izolare la domiciliu, prevăzută pentru 1 decembrie, barurile şi restaurantele vor rămâne închise.

Patronatul din industria hotelieră a publicat un sondaj, realizat în rândul a 6.600 de companii din sector, care arată că aproximativ 65,8% dintre profesioniştii din acest domeniu şi-au exprimat temerea că această a doua închidere administrativă îi va obliga să coboare definitiv storurile.