Moş Crăciun poartă mască şi poate merge oriunde în lume cu un certificat de călătorie, a scris joi pe Facebook premierul italian pentru a-i linişti pe copiii din ţara sa în legătură cu sărbătorile de sfârşit de an, relatează AFP și Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Moş Crăciun mi-a garantat că are deja un certificat internaţional de călătorie: poate călători peste tot şi împărţi cadouri tuturor copiilor din lume", a scris Giuseppe Conte ca răspuns la scrisoarea unui băieţel de cinci ani pe nume Tommaso, care i-a cerut premierului italian să nu-l izoleze pe "Babbo Natale".

"Mi-a confirmat că foloseşte întotdeauna masca şi menţine distanţa corectă pentru a se proteja pe sine şi pe toţi cei pe care îi întâlneşte", a adăugat premierul italian.

El l-a sfătuit apoi pe băiat să pună sub brad, pe lângă lapte cald şi biscuiţi, o sticluţă cu gel dezinfectant.

"Vreau să-ţi spun că nu va fi necesar să precizezi în scrisoarea ta către Moş Crăciun că ai fost cuminte, pentru că i-am spus eu deja", a continuat şeful guvernului italian.

"Am auzit, de asemenea, că vrei să-i ceri lui Moş Crăciun să alunge coronavirusul. Nu uita să-i ceri şi un alt cadou", a spus Giuseppe Conte în încheierea mesajului.