Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bistriţa-Năsăud a decis, vineri, să amâne decizia privind carantinarea municipiului reşedinţă, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns la 9,17 la mia de locuitori, motivat de faptul că s-a înregistrat o scădere a numărului de cazuri faţă de ziua precedentă, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

Spitalul Judetean BistritaFoto: Ministerul Sanatatii

"S-au analizat numărul de cazuri de COVID-19 din ultimele 14 zile, rata incidenţei, precum şi focarele. Datele relevă o scădere în numărul de cazuri înregistrate în Bistriţa, precum şi o scădere a incidenţei. La data de 12 noiembrie, în municipiu s-a înregistrat o incidenţă de 9,38/1000 de locuitori (incluzând focarele) şi 9,08/1000 locuitori (fără focare), iar în data de 13 noiembrie incidenţa este de 9,17/1000 locuitori (cu focare) şi 8,36/1000 locuitori (fără focare).

Având în vedere acest aspect, CJSU a hotărât să amâne pentru moment impunerea măsurii carantinării oraşului, urmând să aibă loc o nouă şedinţă la începutul săptămânii viitoare", se menţionează în comunicat.

CJSU precizează că, în cazul în care numărul cazurilor noi de COVID-19 înregistrat în municipiul Bistriţa va creşte, carantina "va fi instaurată fără ezitare".

Autorităţile transmit populaţiei să rămână vigilentă, să evite aglomeraţiile şi să respecte regulile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică şi au cerut administratorilor magazinelor să ia măsuri de siguranţă suplimentare.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost confirmate 181 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, cel mai mare de la debutul pandemiei.

Potrivit datelor transmise vineri de Instituţia Prefectului, printre cei confirmaţi cu COVID-19 se numără patru beneficiari ai unui centru de asistenţă pentru vârstnici, doi asistenţi medicali, un infirmier, un pacient al unui centru de dializă, un educator de la un centru pentru protecţia copilului, dar şi un angajat din cadrul Prefecturii.