Raed Arafat a anunțat, vineri, carantinarea municipiului Sibiu și a localităților Șelimbăr, Tălmaciu și Cisnădie, pentru 14 zile, începând de luni. Rata de incidență a cazurilor de coronavirus din județul Sibiu a ajuns vineri la 7,78 la mie, cea mai mare din țară.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Sibiul este a patra reședință de județ pusă în carantină, după Baia Mare, Zalău și Slobozia

De asemenea, a spus secretarul de stat, începând cu acest weekend, magazinele și mall-urile vor fi închise sâmbăta și duminica, cu excepția magazinelor alimentare, a farmaciilor și a altor magazine esențiale, precum cele cu produse pentru animale.

În cadrul carantinei, magazinele vor avea program până la ora 20.00, terasele care mai erau deschise se închid și ele.

Magazinele pot avea în interior doar maxim o persoană la 8 metri pătrați, iar între orele 10.00 și 13.00 procurarea de alimente și produse necesare va fi rezervată persoanelor peste 65 de ani.

Pentru ieșirea din casă vor exista excepții - care vor fi anunțate- pe baza declarației pe proprie răspundere, a precizat Arafat.

Activitatea religioasă se va desfășura în spații deschise pe perioada de carantină de 14 zile care începe de luni.

După această perioadă de 14 zile, situația va fi reevaluată.

Turcan: Am primit demisia șefului DSP, o aștept ce pe cea a managerului spitalului județean

”La nivelul instituțiilor județului Sibiu am luat unele măsuri care să facă aceste instituții mai eficiente cu raport cu oamenii și atribuțiile pe care le au”, a spus și vicepremierul Raluca Turcan, prezentă și ea la Sibiu.

Turcan a spus că aceste măsuri au plecat de la revocarea subprefectului județului Sibiu care a fost la comandă în ultimele două săptămâni, ”perioadă în care se putea mai multă eficiență”.

”Am primit demisia directorului Direcției de Sănătate Publică din județul Sibiu, aștept și demisia managerului spitalului județean de urgență”, a adăugat aceasta.