Cu o rată de infectare tot mai mare şi fără locuri la Terapie Intensivă, autorităţile din Timiș primesc o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi, informează Agerpres.

Unitate mobilaFoto: Hotnews

În urma unei analize a situației epidemiologice de la nivelul județului Timiș și lipsa locurilor pe secțiile de terapie intensivă din spitalele suport COVID-19, Centrul Național de Comandă și Conducere a Intervențiilor a dispus trimiterea în sprijin a unei Unități Mobile de Terapie Intensivă cu 12 paturi în Timișoara, transmite Prefectura Timiș.

Măsura a fost luată de urgență pentru a veni în sprijinul autorităților publice locale și a personalului medical din spitale.

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă a fost retrasă inițial la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență pentru a fi pregătită condițiilor specifice sezonului rece.

Autospeciala pornește vineri spre Timișoara și va fi preluată de către Spitalul Municipal Timișoara care se va ocupa de operaționalizarea acesteia în cel mai scurt timp.

Timișoara se apropia, joi, de rata de infectare 8 la mia de locuitori, iar în tot județul Timiș la terapie intensivă erau 43 de bolnavi.