Subprefectul Rareş Macrea a declarat miercuri seara că autorităţile sanitare iau în calcul carantinarea municipiului Sibiu, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATEComitetul pentru Situații de Urgență Ialomița propune carantinarea orașului Slobozia, de joi

UPDATESpitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu devine spital suport-COVID-19, potrivit deciziei de miercuri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) local.

Întrebat de jurnalişti dacă ia în calcul carantinarea municipiului Sibiu, subprefectul Rareş Macrea a spus: "Vă daţi seama că luăm în calcul acest lucru şi specialiştii în sănătate publică vor găsi cele mai bune metode pentru a preîntâmpina această evoluţie fulminantă la Sibiu. Şi da, carantinarea este una dintre opţiuni, numai că nu o vom lua noi aici. Propunerile sunt absolut de ordin tehnic şi le face DSP-ul".

Directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, a confirmat că a solicitat carantinarea municipiului Sibiu.

"Direcţia de Sănătate Publică în acest moment a făcut o analiză de risc pentru anumite localităţi din judeţul Sibiu şi a trimis-o la Centrul Naţional de Sănătate Publică pentru a primi un aviz. (...) Prin acea analiză de risc, da, se propune carantinarea unor localităţi din judeţul Sibiu, inclusiv a municipiului Sibiu", a explicat Budescu.

Autorităţile locale s-au reunit de urgenţă miercuri seara într-o şedinţă în care au decis ca şi Spitalul de Psihiatrie din Sibiu să preia pacienţii cu COVID-19 care suferă de afecţiuni psihice.

Judeţul Sibiu are rata de infectare cea mai mare din România, de peste 7 la mia de locuitori, cele mai multe cazuri fiind în municipiul Sibiu, potrivit datelor oficiale.

În spitalele din judeţul Sibiu nu mai există niciun loc liber la ATI pentru adulţii infectaţi cu noul coronavirus, numai la Spitalul Clinic de Pediatrie mai fiind patru paturi libere la ATI pentru cazuri de copii cu COVID-19, în condiţiile în care judeţul a ajuns să aibă rata de infectare cea mai mare din România, de peste 7 la mia de locuitori.

În toate spitalele din judeţul Sibiu există în prezent doar 24 de locuri la ATI pentru toţi pacienţii COVID-19, din care cele mai multe sunt în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (12), câte cinci la Spitalul Militar de Urgenţă şi Spitalul Clinic de Pediatrie aflate în municipiul Sibiu şi două locuri la Spitalul Municipal din Mediaş, a precizat pentru Agerpres purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.