Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Galați dedicată bolnavilor de Covid 19 este arhiplină, iar cadrele medicale au fost nevoite să unească paturile, astfel încât să încapă mai mulți pacienți. Medicii nu știu ce se va întâmpla dacă numărul pacienților va continua să crească, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sunt probleme la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Galați, dedicată bolnavilor de Covid 19. Inițial secția avea nouă paturi, iar, ulterior, în interior au mai fost aduse încă trei paturi.

În prezent, în secție sunt 14 pacienți, iar altul este așteptat să vină, astfel încât cadrele medicale au fost nevoite să unească paturile. Nimeni nu știe ce se va întâmpla dacă numărul cazurilor va continua să crească.

„Vedem cum facem cu pacienții, sunt 14 acum la secția Covid, mai vine un pacient care a fost operat, vor fi 15. Nu avem ce face, unim paturile, bine că nu sunt toți intubați. Doar opt sunt intubați. Nu știu ce se va întâmpla, dar fizic nu putem să avem mai mult de 18 pacienți. Mai mulți, înseamnă că o să intrăm peste secția non Covid, dar nu-i bine. Acum în spital sunt 520 de pacienți, iar la secția ATI sunt 36 de pacienți. Acolo avem 45 de locuri”, a precizat directorul Alina Dobrea.

În această săptămâna, în județul Galați au fost raportate opt decese și aproximativ 300 de noi infectări cu virusul SARS CoV-2.