În timp ce guvernele lumii şi-au petrecut cea mai mare parte din 2020 încercând să controleze pandemia de coronavirus, dicţionarul Collins a anunţat că "lockdown" a fost desemnat cuvântul anului, relatează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Collins, cuvântul pe care îl defineşte drept "impunerea unor restricţii stricte privind călătoriile, interacţiunea socială şi accesul la spaţiile publice" a fost ales pentru că reprezintă o "experienţă unificatoare pentru miliarde de oameni din întreaga lume".

Şase din zece cuvinte selectate pe lista scurtă au fost asociate pandemiei, printre acestea numărându-se "coronavirus", "autoizolare" şi "distanţare socială".

Collins a precizat că a înregistrat peste 250.000 de utilizări ale cuvântului "lockdown" în 2020, prin comparaţie cu doar 4.000 în anul precedent.

Printre cuvintele incluse pe lista scurtă s-a numărat şi "TikToker", pe care Collins îl defineşte drept "o persoană care distribuie sau apare în mod regulat în înregistrări video pe TikTok", o aplicaţie de partajare video.

Cuvântul "BLM", prescurtarea "Black Lives Matter", a figurat, de asemenea, pe lista scurtă.