De miercuri, în mai multe regiuni din Italia intră în vigoare noi restricţii, în cadrul eforturilor de combatere a epidemiei de coronavirus, semnalează dpa, potrivit Agerpres.

Coronavirus ItaliaFoto: Vincenzo PINTO / AFP / Profimedia

'Situaţia epidemiologică din ţara noastră continuă să se înrăutăţească', a declarat Giovanni Rezza, înalt oficial în Ministerul Sănătăţii de la Roma. El a susţinut că există suficiente motive pentru măsuri mai stricte, 'în special în regiunile cele mai afectate'.

Provincia Bolzano urmează să devină 'zonă roşie', alături de Lombardia, Piemont, Valle d'Aosta, de asemenea din nordul ţării, şi Calabria, din sud, unde circulaţia este interzisă. Liguria (nord), Toscana, Abruzzo şi Umbria (centru) şi Basilicata (sud) vor fi declarate 'zone portocalii', unde se vor impune noi restricţii privind deplasările şi vor fi închise restaurantele şi barurile, dar vor rămâne deschise magazinele, ca şi în Sicilia şi Puglia, aflate deja în această situaţie.

Guvernul italian a mai stabilit şi 'zone galbene', unde intensitatea epidemiei este mai redusă şi se aplică interdicţii de circulaţie doar pe timp de noapte. În acestea sunt închise doar muzeele, iar învăţământul se desfăşoară exclusiv online numai în licee şi universităţi.

Măsurile aplicate începând de săptămâna trecută vor rămâne în vigoare până în 3 decembrie.