Firma americană de biotehnologie Arcturus Therapeutics a spus că se așteaptă să înceapă distribuția vaccinului său anti-covid în primul trimestru al anului viitor, în condițiile în care testele de primă fază au produs rezultate promițătoare, transmite Reuters.

Vaccin mRNAFoto: Captura YouTube

Firma anunță că a încheiat acorduri de furnizare cu Israel și cu Singapore (unde lucrează la vaccin cu o universitate și desfășoară teste clinice) și spune că lucrează în regim de urgență pentru demararea testelor de fază finală.

Arcturus a spus, într-un comunicat de presă, că vaccinul său candidat, ARCT-021 a fost, în general, bine tolerat de participanții la testele clinice.

Anunțul vine la o zi după ce Pfizer a spus că vaccinul său are o eficacitate de peste 90%, ceea ce a făcut ca acțiunile Arcturus să se prăbușească cu 45% pe burse, fiind afectați și alți mici producători de vaccinuri.

Arcturus folosește aceeași tehnologie inovatoare, mRNA, ca și Pfizer/BioNTech, dar produsul este liofilizat, ceea ce rezolvă o problemă logistică extraordinar de dificilă a Pfizer, cea de transportare a vaccinului la temperaturi extreme.