Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a făcut un apel, luni, pentru continuarea luptei împotriva Covid-19, avertizând că, deşi ne-am săturat să luptăm împotriva pandemiei, virusul „nu s-a săturat de noi”, scrie Mediafax.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMSFoto: Fabrice COFFRINI/ AFP/Profimedia Images

Este vital - a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus - ca oamenii să urmeze ştiinţa şi să reziste dorinţei de a închide ochii în faţa virusului.

„S-ar putea spune că ne-am săturat de Covid-19. Dar el nu s-a săturat de noi”, a spus directorul OMS.

Tedros a avertizat că pandemia a scos la iveală necesitatea ca lumea să recucerească un „simţ al scopului comun”, care în ultimii ani a fost erodat de „valurile naţionalismului greşit şi ale izolaţionismului”.

Vorbind la principala adunare anuală a OMS, care a fost reluată luni după ce a fost întreruptă în mai, Tedros Adhanom Ghebreyesus a salutat şi alegerea lui Joe Biden ca următor preşedinte al SUA, exprimând-şi speranţa că ar putea semnala o cooperare globală mai strânsă pentru a pune capăt pandemiei: „Îi felicităm pe preşedintele ales Joe Biden şi pe vicepreşedintele ales Kamala Harris şi aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm foarte strâns cu administraţia lor”.