În Franța, 551 de persoane infectate cu Covid-19 au murit în spital în ultimele 24 de ore, o cifră record pentru al doilea val al epidemiei, urcând numărul total al deceselor înregistrate de la declanșarea contagiunii în această țară la 40.987, a anunțat luni directorul general al Sănătăţii, Jerome Salomon, potrivit AFP.

Coronavirus FrantaFoto: Profimedia Images

„Vârful epidemiei este în fața noastră, al doilea val progresează în continuare”, a avertizat Salomon, observând totodată „o progresie mai lentă” a acestuia „acolo unde au fost aplicate măsuri timpurii de frânare a epidemiei, în special restricții de circulație”.

Recordul de decese înregistrate în spitale în decursul a 24 de ore în timpul primului val al epidemiei de Covid-19 în Franța a fost atins pe 6 aprilie, cu 613 decese.

Directorul general al Sănătăţii a anunțat de asemenea că 1.807.479 de cazuri de Covid-19 au fost confirmate în Franța de la începutul pandemiei.

31.125 de pacienți cu Covid-19 sunt în prezent spitalizaţi în Franța, dintre care 4.690 se află în secţii de terapie intensivă, cu 163 mai mulţi decât cu o zi în urmă.