Un tribunal german a anulat luni obligativitatea purtării măştii pentru a limita răspândirea Covid-19 în oraşul Düsseldorf, care ar urma să adopte rapid o nouă reglementare, relatează Agerpres citând AFP.

Coronavirus GermaniaFoto: Frank Rumpenhorst/dpa/Profimedia Images

Decizia, în acest oraş industrial din vestul ţării, survine în momentul în care Germania, mai degrabă ferită de primul val de pandemie din primăvară, este în prezent puternic afectată de coronavirus.

Miercurea trecută, municipalitatea a ordonat purtarea măştii în public în tot oraşul, cu excepţia parcurilor şi a cimitirelor, dacă nu poate fi menţinută o distanţă de cel puţin cinci metri între două persoane.

Însă, în urma sesizării unui cetăţean al oraşului, tribunalul a decis luni că această hotărâre nu este suficient de clară cu privire la "buna conduită necesară" sub sancţiunea unei amenzi. De asemenea, Tribunalul precizează că decizia este valabilă doar pentru reclamant (Die generelle Maskenpflicht für das Düsseldorfer Stadtgebiet ist laut Gericht nicht zulässig. Die Regel wird aber nur für den Kläger ausgesetzt, în original)

Autorităţile oraşului au anunţat că doresc să adopte marţi o nouă reglementare în acest sens.

În mai multe cazuri, în ultimele săptămâni, deciziile politice care vizează restricţionarea vieţii sociale pentru a preveni răspândirea epidemiei în Germania au fost anulate prin decizii judecătoreşti.

Astfel, mai multe jurisdicţii au anulat luna trecută interdicţiile de şedere în hoteluri pentru călătorii germani proveniţi din regiunile afectate grav de COVID-19.