Un angajat al unei companii de depozitare frigorifică din metropola chineză Tianjin a fost confirmat cu COVID-19, duminică, după ce a manipulat un pachet de carne congelată importată din Germania, susțin autorităţile sanitare chineze, citate de DPA. Nu este pentru prima dată când China susține că alimentele congelate importate din străinătate ar fi fost sursă de infectare cu coronavirus.

Testare coronavirus in ChinaFoto: Noel Celis / AFP / Profimedia

Bărbatul, portar la Depozitul Frigorific Hailian situat în Noua Zonă Binhai din acest port din nordul Chinei, este în prezent tratat în spital, potrivit unui anunţ făcut pe contul de WeChat al Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Tianjin.

Autorităţile testează, de asemenea, probe colectate de la contactele apropiate ale bărbatului şi din mediul de lucru al acestuia.

Ziarul Global Times a raportat că opt persoane care au venit în contact cu lucrătorul din Tianjin au fost plasate în carantină ca măsură de precauţie. Se crede că virusul provine dintr-un transport de ciolane de porc congelate având ca provenienţă portul german Bremerhaven.

Un eşantion din ambalajul produsului colectat în oraşul Dezhou, din provincia Shandong, după ce a fost importat prin Tianjin, a fost de asemenea testat pozitiv pentru noul coronavirus, potrivit oficialilor.

Conform guvernului, în condiţiile în care China nu s-a mai confruntat cu multe cazuri noi de contaminare în ultimele luni, viaţa şi activitatea economică se întorc la normal. Deşi mari părţi ale ţării sunt considerate libere de coronavirus, au continuat să se înregistreze mici focare locale, împotriva cărora s-au luat măsuri stricte, cum ar fi izolarea şi testarea în masă.

China a dat vina şi anterior pentru infectări pe alimente congelate importate din străinătate. (Sursa: Agerpres)