CJUS Timiș a adoptat două hotărâri prin care propune instituirea carantinei în localitățile Sânnicolau Mare și Ciacova, unde incidența cazurilor de Covid a ajuns la 8,56, respectiv la 9,99 la mia de locuitori, potrivit Mediafax.

romani carantinaFoto: Andrei PUNGOVSCHI / AFP / Profimedia

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a adoptat vineri două hotărâri, ținând cont de propunerea Direcției de Sănătate Publică Timiș și avizele Institutul Național de Sănătate Publică, pentru instituirea carantinei în Sânnicolau Mare, unde incidența este 8,56/1000 de locuitori, și Ciacova, unde incidența este de 9,99/1000 de locuitori.

Aceste hotărâri vor fi transmise Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției pentru emiterea ordinelor Comandantului Acțiunii privind instituirea măsurii de carantină zonală.

„Carantina se va institui începând cu data și ora prevăzute în Ordinele Comandantului Acțiunii”, a informat Prefectura Timiș.

Tot în cadrul ședinței CJSU Timiș de vineri a fost analizată cererea reprezentanților mai multor săli de fitness privind redeschiderea activității.

„Concluzia tuturor membrilor CJSU Timiș a fost să nu se aprobe redeschiderea acestor săli de sport, având în vedere faptul că în județul Timiș rata de infectare este de 5,76/ 1000 de locuitori și în municipiul Timișoara, unde funcționează o mare parte din aceste săli, rata de infectare a depășit 7/1000 de locuitori”, a mai transmis Prefectuta.