Comitetul Național pentru Situații de Urgență se întrunește din nou, joi seară, fiind luate în discuție noi restricții, în condițiile în care România se apropie de 10.000 de cazuri de COVID-19 pe zi. Printre măsurile luate în calcul se numără limitarea circulației pe timpul nopții în unele zone.

Coronavirus in RomaniaFoto: Andrei PUNGOVSCHI / AFP / Profimedia

Ședința Comitetului pentru Situații de Urgență ar urma să aibă loc înaintea ședinței de guvern, programată de la ora 19.00.

Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro că ar urma să fie decisă instituirea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise, în toate județele, indiferent de indicele de infectare la mia de locuitori. Acum, purtarea măștii este obligatorie în zonele unde rata de infectare depășește 1,5 la 1.000 de locuitori.

De asemenea, va fi luată în discuție limitarea circulației pe timpul nopții în unele zone.

Premierul Ludovic Orban a avut miercuri seară o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării, pentru a analiza posibile măsuri în localităţile unde incidenţa de infectare este de peste 3 la mia de locuitori, anunţa Raluca Turcan. Întrebată, la B1TV, dacă este luată în discuţie şi restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte şi dacă este una dintre variante, vicepremierul a declarat: "Nu vom ajunge la restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte în toată ţara şi în toate localităţile”. Ea spunea că doar unde există o creştere a numărului de infectări sunt luate în considerare astfel de măsuri.

Bilanțul zilnic al cazurilor de COVID-19 este în continuă creștere. Alte 9.714 de îmbolnăviri - cel mai mare număr de la debutul pandemiei - au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul COVID-19 a ajuns la 276.802, potrivit datelor transmise joi de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi s-au înregistrat alte 121 de decese, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 1.014 pacienți - un nou record absolut.