Aproape 100.000 de infecții cu Covid-19 au fost detectate miercuri în Statele Unite în 24 de ore, un nou record în ziua următoare alegerilor prezidențiale, potrivit numărătorii Universității Johns Hopkins.

Coronavirus SUAFoto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Cu 99.660 de cazuri identificate și peste 233.000 de morți din cauza coronavirusului, țara este de departe cea mai afectată de pandemie, care a avut repercusiuni asupra votului dintre Joe Biden și Donald Trump, potrivit AFP.

În special, pandemia a determinat milioane de alegători să voteze prin poștă mai devreme pentru a evita cozile din ziua alegerilor, provocând întârzieri semnificative în numărare.

De miercuri seara, buletinele trimise prin poștă erau încă numărate în Pennsylvania, Georgia și Carolina de Nord, multe state decisive pentru a obține cheile Casei Albe.

Mai presus de toate, pandemia a scufundat țara în cea mai gravă criză de sănătate de după gripa spaniolă din 1918 și cea mai gravă recesiune de după criza din 1929.

În prezent, cea mai dificilă situație este în nordul Statelor Unite și la Midwest.

Țara a înregistrat 1.112 decese în 24 de ore, potrivit Johns Hopkins. Acesta a detectat 9.477.239 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei.