"Da! E , iar spitalele sunt pline. Am fost 10 în salon. Când se elibera un pat, nu dura 5 minute și era ocupat cu alt pacient” - este mesajul unui bolnav de COVID-19, spitalizat timp de 12 zile, dintre care 4 cu oxigen suplimentar. "Bolnavii COVID, cei care au trecut prin boală, nu au râie", mai spune el.

Testare coronavirusFoto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Mesajul a fost postat pe Facebook de către Spitalul Victor Babeș din Timișoara: "A stat 12 zile internat în spitalul nostru, infectat cu noul coronavirus, iar acum a decis sa publice un mesaj pentru cei care nu cred în Covid 19".

Redăm mesajul bărbatului:

  • "Dragi prieteni. Pentru cei care nu mai cred, vă spun eu, virusul există. Dacă ai noroc faci formă ușoară. Însă nu toți avem acest noroc, eu am simțit-o pe pielea mea. Da, am fost pozitiv. Confirmat în 19.10.2020.
  • Da, am fost internat 12 zile la Victor Babeș. A fost un adevărat coșmar 12 zile de spitalizare, plus 5 de izolare, în total 17 departe de fetele mele. Am trecut cu bine datorită medicilor extraordinari de la Victor Babeș, adevărați îngeri.
  • Prietenii m-au întrebat <>.
  • Da! E <> iar spitalele sunt pline. Am fost 10 în salon. Când se elibera un pat nu dura 5 minute și era ocupat cu alt pacient.
  • Am avut 4 zile grele, cu oxigen suplimentar. 4 zile în care cu greu m-am ridicat pe marginea patului. Dar am trecut cu bine datorită celor de la V.Babeș.
  • Aveți grijă de voi. Respectați regulile: Mască, dezinfectant, spălat pe mâini, distanțare.
  • Dacă mai am în lista de prieteni persoane care cred că e o simplă răceală sau că virusul nu există, va rog, ștergeți-mă din lista de prieteni. Va respect <>, însă eu am trecut prin acest coșmar numit Covid19.
  • Aș mai adăuga ceva la final. Bolnavii covid, cei care au trecut prin boală, nu au râie. Nu au Sida. Au avut o boală virală. Luată la magazin, la benzinărie sau pe stradă. Noi, cei care am avut sau avem covid nu ne-am îmbolnăvit la curvele de pe centură. Aveți grijă de voi și de sănătatea voastră. Ai Doamne grijă de toți bolnavii și de familiile greu încercate. Mulțumesc tuturor prietenilor care mi-au scris mesaje de încurajare și de susținere, tuturor celor care mi-au ridicat moralul".