Numărul infecțiilor cu coronavirusul crește rapid în Suedia, a avertizat marți premierul Stefan Lövfen, acesta anunțând și recomandări mai stricte pentru încă trei regiuni, transmit Reuters și The Local.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Avem o situație foarte gravă”, a declarat Löfven în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de ministrul sănătății Lena Hallengren și de directorul general al Agenției de Sănătate Publică, Johan Carlson.

„Din ce în ce mai multe paturi de terapie intensivă sunt folosite pentru a trata pacienți COVID. Răgazul pe care l-am primit în vară s-a terminat”, a adăugat Lofven.

Suedia se confruntă cu o creștere vertiginoasă a numărului de noi infecții în ultimele săptămâni, peste vârfurile înregistrate în primăvară, însă la niveluri mai scăzute raportate la populație decât în țări ca Belgia, Spania sau Franța.

Cele trei regiuni vizate sunt Halland, Jönköping and Örebro. Asta înseamnă că opt din cele 21 de regiuni ale Suediei sunt vizate acum de restricții locale, printre acestea numărându-se și capitala Stockholm, Uppsala și Skane.

Măsurile exacte vor fi decise de autoritățile regionale împreună cu Agenția de Sănătate Publică și vor varia în funcție de regiune însă unele recomandări comune includ evitarea contactului fizic cu persoane din afara gospodăriei și încurajarea telemuncii acolo unde este posibilă.

Premierul suedez a anunțat de asemenea că petrecerile în restaurante vor fi limitate la opt persoane.

„Tot ceea ce facem acum va conta pentru cum sărbătorim Lucia (n.r. Sărbătoarea Sfintei Lucia) și Crăciunul”, a transmis Stefan Lövfen, îndemnând toate persoanele din Suedia să depună eforturi mai mari pentru a urma recomandările locale și naționale.

7 din 10 suedezi sunt vizați acum de recomandările mai stricte.

Citește și: