Autoritățile ungare au raportat marți un număr record de 3.989 de contagieri cu coronavirusul în ultimele 24 de ore, 84 de persoane - majoritatea vârstnici cu comorbidități - pierzându-și viața din cauza COVID-19 în același interval de timp, transmit Reuters și Daily News Hungary.

Coronavirus UngariaFoto: Antonin Vincent / AFP / Profimedia Images

Numărul total al persoanelor care au contractat coronavirusul în țara vecină de la izbucnirea pandemiei a ajuns la 86.769, dintre acestea 63.940 fiind infecții active. Bilanțul deceselor a crescut la 1.973 de persoane în timp ce 20.856 s-au vindecat de COVID-19.

Numărul persoanelor internate cu coronavirusul în spitale a crescut la 4.767 comparativ cu 4.417 spitalizate luni. 348 din pacienți sunt în stare gravă, fiind ventilați mecanic.

Controalele la graniță și restricțiile la intrarea în țară rămân în vigoare iar cetățenilor li s-a cerut să evite participarea la adunări majore.

Purtatul măștii de protecție este obligatoriu în magazine, mijloacele de transport în comun, cinematografe, săli de teatru, centre comerciale, unități de îngrijire medicală și cele de asistență socială.

Începând de luni, purtarea măștii va fi obligatorie și în toate unitățile de divertisment, cele care oferă servicii de catering, restaurante și la evenimentele sportive.

De asemenea este în vigoare o interdicție de a vizita spitalele și centrele de îngrijire ale bătrânilor.

Guvernul condus de premierul Viktor Orban analizează de asemenea reintroducerea restricțiilor impuse în timpul primului val al pandemiei din primăvară, potrivit Daily News Hungary.

Cele mai multe infecții sunt înregistrate în Budapesta (22.269), județul Pesta (10.748) și județele Borsod-Abaúj-Zemplén (5.582), Győr-Moson-Sopron (5.557), Szabolcs-Szatmár-Bereg (4.643) și Hajdú-Bihar (4.432).

Citește și: