Institutul "Cantacuzino" face zilnic 700-800 de teste pentru COVID-19, iar bugetul alocat de Ministerul Apărării Naţionale pentru diagnosticarea acestor probe, pentru cumpărarea de echipamente şi reactivi depăşeşte 85 de milioane de lei, potrivit comandantului instituției, colonel-doctor Florin Oancea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oancea a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că până în prezent la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” au fost făcute peste 110.000 de teste pentru COVID-19, pentru probe primite din toată ţara, atât de la direcţiile de sănătate publică judeţene, cât şi de la spitale militare şi civile sau alte instituţii ale statului.

El a spus că a crescut capacitatea de testare zilnică de la 250 de probe la 700-800 de probe.

“Capacitatea iniţială de testare zilnică a fost de aproximativ 250 de probe, ajungând în prezent la peste 700-800 de teste, iar în situaţii critice am depăşit şi 1.000 de teste pe zi. În această perioadă MApN a asigurat fondurile necesare pentru achiziţia de reactivi şi echipamente necesare pentru diagnosticarea probelor biologice prin Real Time PCR, ajungând la un buget de peste 85 de milioane de lei”, a precizat Oancea, citat de News.ro.