Părintele Varlaam, stareţul Mănăstirii Partoş, din județul Timiș, a murit după ce a fost confirmat cu COVID-19. El avea 42 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a mănăstirii, în noaptea de luni spre marți.

Părintele Varlaam era confirmat cu coronavirus de aproape 3 săptămâni. Potrivit Radio Timișoara, el a murit la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”. Presa locală scrie că, de mai mulți ani, ajuta zeci de copii din familii defavorizate.

  • "De astăzi, inima iubitoare a părintelui stareț Varlaam bate în veșnicie, lângă inima Celui pe care l-a iubit din veșnicie și pentru veșnicie.
  • De astăzi s-a întors Acasă, unde mereu a trăit cu inima, deși s-a dăruit în întregime oamenilor. După 18 zile de luptă cu virusul SARS-COV2, Padre s-a mutat la Domnul.
  • Chip al bunătății infinite, al iubirii jertfelnice și al slujirii tuturor, Padre este de astăzi rugător neobosit în ceruri și, așa cum mereu le-a promis ucenicilor săi, de astăzi îi așteaptă la poarta veșniciei. Omul-lumină, omul-bucurie, omul pentru care iubirea era modul de viață își liniștește acum inima în iubirea Tatălui, iubire pe care fiecare om care l-a întâlnit a putut să o vadă în ochii săi. Omul în ai cărui ochi puteai să vezi o adiere a veșniciei, omul a cărui rugăciune te purta prin durerile vieții, omul al cărui cuvânt zidea inimi.
  • Viața sa a fost o Liturghie a slujirii aproapelui, o Liturghie a crucii în ultimele săptămâni și astăzi a biruinței în veșnicie. În 14 ani de preoție și 12 ani de slujire ca stareț a ars mereu pentru cei din jur, ca o lumină în bezna lumii, luminând prin faptă și cuvânt, dăruindu-se tuturor cu iubire și jertfelnicie. Existența sa este privilegiul nostru! De astăzi lumea îl va cunoaște prin cuvântul său dăruit „cu timp și fără timp”, de astăzi îl vom privi tainic într-o icoană a inimilor noastre", este mesajul postat pe pagina de Facebook a mănăstirii.