Crește focarul de Covid-19 de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași. În ultimele 24 de ore, coronavirusul a ajuns și în Secția exterioară Șipote.

Coronavirus in RomaniaFoto: Agerpres

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a informat că sâmbătă a apărut un focar nou, la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Spiridon”, la Clinica ORL și în blocul operator ORL. Aici s-au contaminat șapte cadre medicale, relatează Mediafax.

Cadrele medicale pozitive au fost contacţi ai unor pacienţi pozitivi. Prin urmare, pozitivii au fost izolaţi la domiciliu, iar contacţii direcţi plasaţi în carantină. Ancheta este în desfășurare.

De asemenea, în Secția exterioară Șipote cronici au mai fost confirmaţi cu coronavirus încă 3 pacienţi și un angajat. Personalul a fost izolat la domiciliu, iar pacienții au fost izolați în secție împreună cu cei depistați anterior. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus 6 pacienţi.

Focarul a fost înregistrat în urmă cu câteva zile la Institutul de Psihiatrie Socola, inițial în secția de îngrijiri paliative, unde au fost confirmate zece cazuri - 7 pacienţi şi 3 cadre medicale. Apoi, focarul s-a extins și la secţia psihiatrie acuţi, cu 11 pacienţi fiind infectați, iar în secţia îngrijiri paliative au mai fost confirmaţi cu Covid-19 încă 3 pacienţi.

Tot la Socola, dar în secţia psihiatrie cronici Bârnova, au fost confirmate cu noul coronavirus încă 47 de persoane: 43 pacienți și 4 cadre medicale. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 14 persoane (12 pacienţi şi 2 cadre medicale).