Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Galați au greșit rezultatul testului unui bărbat suspect de infectare cu virusul SARS-CoV-2, relatează Mediafax. Inițial, funcționarii l-au sunat și l-au informat pe pacient că nu este infectat, apoi i-au trimis un mesaj spunându-i că testul este pozitiv.

Testare coronavirusFoto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Incidentul s-a produs zilele trecute. Un bărbat cu simptomele virusului a făcut testul Covid și a așteptat rezultatul de la Direcția de Sănătate Publică (DSP). Acesta a venit prin intermediul telefonului, bărbatul fiind înștiințat că nu are boala Covid-19. Bucuria nu a ținut foarte mult timp, pentru că peste aproximativ patru ore bărbatul a primit un mesaj, tot de la DSP, prin care era informat că rezultatul testului este pozitiv.

Reprezentanții DSP Galați confirmă incidentul și spun că este vorba despre o eroare.

„Săptămâna trecută au fost probleme cu rețeaua IT. Nu știm dacă a fost o greșeală umană sau de sistem, cert este că s-a făcut o greșeală. Angajații DSP au verificat dosarul dumnealui și au observat greșeala”, a declarat, pentru Mediafax, Ani Nistor, reprezentantul DSP Galați.

Cei de la DSP spun că volumul mare de muncă poate fi o explicație pentru greșeala făcută. Ei susțin că aceasta este singura eroare de care au cunoștință.