​Statele Unite au înregistrat joi un nou bilanț record de infecții cu coronavirus, fiind raportate peste 91.000 de cazuri noi, iar numărul de pacienți internați a atins cele mai mari valori de până acum în numeroase state, potrivit numărătorilor făcute de agenția Reuters.

Coronavirus SUAFoto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Saltul numărului de cazuri noi vine cu mai puțin de o săptămână înainte de alegerile prezidențiale ce vor avea loc marți.

Printre cele mai lovite de ultima creștere a numărului de infecții se numără state unde Trump și Biden au scoruri apropiate precum Ohia, Michigan, Carolina de Nord, Pennsylvania și Wisconsin, ce vor juca un rol important în competiția electorală.

Precedentul record zilnic din SUA fusese consemnat pe 23 octombrie – 84.169 de cazuri. Cel mai mare număr zilnic la nivel global a fost raportat pe 17 septembrie în India – 97.894.

Comisia dedicată luptei contra pandemiei a spus că națiunea merge în direcția greșită și a avertizat că răspândirea ”neobosită” a coronavirusului ar putea aduce măsuri agresive de combatere a creșterii numărului de infecții.

În afară de noile cazuri, bilanțurile deceselor și pacienților spitalizați sunt și ele în creștere. Pentru a treia oară în octombrie, peste 1.000 de oameni au murit într-o singură zi.