Autoritățile din Catalonia au anunțat joi o interdicție de 15 zile pentru intrările și plecările din provincie, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de măsuri luate recent în diferite regiuni ale Spaniei pentru a încetini răspândirea coronavirusului, transmite Reuters.

Coronavirus SpaniaFoto: Paco Freire-SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Regiunea din nord-estul Spaniei are al doilea cel mai mare număr de infecții și decese cauzate de COVID-19 din țara iberică, una dintre cele mai grav afectate din întreaga Europă.

Oficialii catalani au afirmat că noile măsuri, printre care se numără și închiderea cinematografelor și teatrelor și extinderea închiderii barurilor și restaurantelor, sunt esențiale pentru a asigura că spitalele pot face față numărului de noi cazuri.

„Sistemul nostru de sănătate nu poate gestiona acest nivel de presiune. Nu poate să mai suporte mult”, a declarat Alba Verges, șeful sănătății catalan.

În timpul weekendurilor rezidenților din Catalonia nu li se va interzice doar să părăsească regiunea ci și municipiile în care locuiesc.

Autoritățile catalane au anunțat noile restricții care vor intra în vigoare de vineri în timp ce parlamentul de la Madrid dezbate prelungirea stării de urgență până în luna mai a anului viitor pentru a acorda regiunilor autoritatea legală de a impune restricții atât de dure.

„Guvernul este conștient că cetățenii sunt obosiți după luni de eforturi și sacrificii, de a nu putea face ce obișnuiau înainte, să îmbrățișeze oameni, familia și prietenii noștri”, a declarat ministrul sănătății Salvador Illa.

„Dar nu este momentul să relaxăm măsurile, avem în față câteva săptămâni și luni foarte dificile”, a adăugat acesta.

Este așteptat ca executivul spaniol să obțină sprijinul necesar în parlament pentru prelungirea stării de urgență, urmând ca un vot să aibă loc mai târziu în cursul zilei de joi.

Citește și: