Regeneron Pharmaceuticals a spus miercuri că tratamentul cu anticorpi - tratamentul experimental pe care l-a primit președintele Donald Trump - a redus semnificativ vizitele medicale într-un test clinic cu aproape 800 de pacienți cu forme ușoare și moderate de Covid-19, relatează Reuters.

Regeneron PharmaceuticalsFoto: Lev Radin/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Regeneron spune că pacienții care au primit tratamentul, REGN-COV2, au făcut cu 57% mai puține vizite medicale legate de Covid față de cei care au primit Placebo într-o perioadă de 29 de zile.

Scăderea a fost cu aproximativ 72% la pacienții cu unul sau mai mulți factori de risc precum vârstă de peste 50 de ani, obezitate, boli cardiovasculare, metabolice, de plămâni, ficat sau rinichi.

Luna trecută, compania a publicat date preliminare dintr-un test clinic care arată că tratamentul a redus nivelurile virale și a îmbunătățit simptomele la pacienții Covid non-spitalizați.

Noile date confirmă datele ințiale, a spus compania.

Compania biotehnologică americană Regeneron Pharmaceuticals, proprietara tratamentului experimental cu anticorpi monoclonali care i-a fost administrat preşedintelui Donald Trump în timpul spitalizării după ce s-a infectat cu noul coronavirus, a cerut organismului american de reglementare autorizaţia ca acest tratament să fie disponibil pentru întreaga populaţie.

Compania biotehnologică a asigurat că, odată ce va primi autorizaţia cerută, conform unui angajament al guvernului american dozele disponibile pentru pacienţii din SUA vor fi gratuite. Regeneron afirmă că la ora actuală dispune de doze pentru circa 50.000 de pacienţi, dar speră ca „în câteva luni” să producă doze suficiente pentru circa 300.000 de pacienţi.

Preşedintelui Trump i-a fost administrată o doză de 8 grame din acest cocktail de anticorpi la puţin timp după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19 şi în pofida faptului că tratamentul nu este autorizat de FDA, fiind încă în stadiu experimental. Medicii i-au mai administrat preşedintelui cinci doze din antiviralul Remdesivir (autorizat de către FDA în regim de urgenţă) şi dexametazonă.

Citește și: