Institutul pentru boli infecțioase Robert Koch, autoritatea principală în domeniul monitorizării şi prevenirii bolilor din Germania, a fost atacat de hackeri miercuri, la câteva zile după ce mai multe persoane au încercat să îi incendieze sediul, anunță Reuters.

Institutul Robert KochFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Autoritatea germană responsabilă de securitatea cibernetică a anunțat că a detectat o serie de atacuri împotriva website-ului instituției, un atac similar fiind detectat în 22 octombrie.

Duminică, mai multe persoane au atacat sediul instituției cu cocktailuri Molotov provocând daune minore clădirii, potrivit poliției germane. O fereastră a fost spartă de către atacatorii care nu au fost prinși, potrivit unei declarații a poliției. Nimeni nu a fost rănit.

Cancelarul Angela Merkel urmează să decidă miercuri împreună cu liderii landurilor germane dacă să reintroducă o carantină la nivel național ca răspuns la creșterea vertiginoasă a numărului de infecții cu coronavirusul.

Deși majoritatea germanilor susțin eforturile de prevenire a răspândirii pandemiei, o minoritate sceptică alcătuită din activiști antivaxxeri, adepți ai teoriilor conspirației și susținători ai extremei drepte au organizat proteste împotriva măsurilor anti-Covid.

Ministrul german al sănătății a declarat că infrastructura de sănătate din această țară se confruntă cu o intensificare a atacurilor cibernetice, anunțând că angajații din sistemul sanitar au fost ținta unui atac de tip „phishing” care a încercat să îi păcălească să își dezvăluie parolele.

O pacientă a murit luna trecută într-un spital din Düsseldorf după ce nu a putut fi internată deoarece sistemele informatice ale unității au fost doborâte de un atac cibernetic.

Procurorii au deschis o anchetă pentru omor într-un caz despre care experții afirmă că reprezintă primul deces cauzat direct de un atac cibernetic.

Citește și: