Prefectura Dâmbovița acuză Direcția de Sănătate Publică de furnizarea de date eronate privind incidența cazurilor de COVID-19 într-o localitate, iar în baza acestora Comitetul pentru Situații de Urgență a impus o serie de restricții în comună, pe care acum le ridică. "Erori de genul celor înregistrate în comunicarea de ieri sunt de neînțeles și inacceptabile”, spun reprezentanții Prefecturii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prefectura Dâmbovița spune, într-un comunicat de presă transmis marți, că în urmă cu o zi, în baza datelor eronate furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat o decizie prin care se constata o rată cumulată a incidenței cazurilor în comuna Vârfuri de 2,72/1.000 locuitori, astfel că au fost impuse mai multe măsuri, inclusiv purtarea măștii și în spațiile deschise.

  • "Întrucât până în acest moment, nu a apărut în spațiul public nicio comunicare oficială din partea D.S.P. Dâmbovița prin care această instituție să-și asume eroarea impardonabilă, informăm opinia publică că această eroare a existat, că în raportarea centralizată a D.S.P. Dâmbovița din data de 26.10.2020 cazurile active aferente localității Vișinești au fost raportate localității Vârfuri, iar în fapt pe raza localității Vârfuri nu este înregistrat niciun caz activ de COVID-19.
  • Atât Instituția Prefectului – județul Dâmbovița, cât și C.J.S.U. Dâmbovița sunt instituții care, în gestionarea măsurilor de creștere a capacității de răspuns împotriva pandemiei de COVID-19, își bazează deciziile pe datele furnizate de către D.S.P. Dâmbovița, iar erori de genul celor înregistrate în comunicarea de ieri sunt de neînțeles și inacceptabile", a transmis Prefectura.

Reprezentanții instituției mai spun că marți Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița va revoca decizia prin care au fost introduse restricții în localitatea Vârfuri.