Un focar de Covid-19 a fost depistat la UM 01314, o unitate militară de tancuri din municipiul Galaţi, au anunţat, luni, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, potrivit Agerpres.

Tancuri romanesti T55Foto: MApN

Potrivit sursei citate, 12 militari sunt infectaţi, iar alţi 12 au fost plasaţi în izolare la domiciliu, iar primele cazuri au apărut în timpul unei activităţi de instrucţie desfaşurată recent în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.

Militarii care prezentau simptome Covid-19 au fost izolaţi în facilităţile special amenajate, instalate anterior începerii exerciţiului tactic.

Ulterior, personalul specializat, echipat cu combinezoane, măşti, mănuşi şi vizete, i-a transportat pe militarii suspecţi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 către spitalele din municipiul Galaţi, pentru investigaţii suplimentare şi testare.

După finalizarea exerciţiului din Poligonul Smârdan, tot personalul participant la exerciţiu a beneficiat de perioada de recuperare, mai puţin cei infectaţi sau aflaţi în carantină, care beneficiază de concediu medical.

DSP Galaţi a efectuat o anchetă epidemiologică, iar personalul medical specializat al unităţii monitorizează starea de sănătate a militarilor.