China a raportat cel mai mare bilanț de cazuri asimptomatice din ultimele aproape 7 luni, după o infectare în masă, de origine necunoscută, în regiunea Xinjiang, transmite Reuters.

Testare coronavirus in ChinaFoto: Noel Celis / AFP / Profimedia

Autoritățile sanitare din Xinjiang au descoperit duminică 137 de cazuri asimptomatice în cadrul unei acțiuni de testare a 4,75 milioane de oameni din zona Kashgar, acțiune declanșată după ce, sâmbătă, o angajată de 17 ani de la o fabrică de confecții a fost depistată pozitiv.

Nu se știe cum aceasta a fost infectată, dar toate noile cazuri au legătură cu fabrica de confecții. Cazul tinerei a fost descoperit în cadrul unei testări de rutină, dar nu este clar de ce ea a fost aleasă pentru testare, scrie presa chineză.

Ancheta epidemiologică pentru găsirea originii focarului încă este în desfășurare.

În total, China continentală a raportat luni 20 de noi oameni cu Covid-19, plus 161 de cazuri asimptomatice. Bilanțul celor fără simptome este cel mai mare de după 31 martie, când China a început să-i raporteze separat de cei cu simptome.

Peste 2,84 milioane de persoane din zona Kashgar fuseseră testați deja până duminică după-amiază, iar restul testelor urmează să fie făcute până marți.

Amploarea și viteza acțiunii de testare este la fel ca cea din cazul altor focare din China, cel mai recent, luna aceasta, fiind în Qingdao.